Pentru blat: sfarami biscuitii cu un sucitor si ii amesteci cu untul lichid, apoi asezi amestecul pe fundul formei de tarta, presezi un pic si dai 30 de minute la rece. Cele 5 foi de gelatina le inmoi in apa rece. Amesteci bine branza cu smantana, zahar, zeama si coaja de lamaie.
Trei linguri din masa de branza le incalzesti intr-un vas si desfaci gelatina in ea, dupa care incorporezi in restul amestecului.
Bati bine frisca si o adaugi. 1/3 din amestecul de branza cu gelatina asezi peste blatul de biscuiti, nivelezi, peste stratul de branza pui piscoturile si apoi restul cremei de branza. Dai tarta la frigider 2 ore.
Pentru glazura: inmoi gelatina in apa rece. Apoi o dizolvi la foc mic, in 3-4 linguri de sirop de struguri. O amesteci cu restul de sirop si o torni uniform peste tarta. Strugurii impreuna cu jumatatile de caise, ii asezi decorativ pe tarta. Mai dai acest tort cu branza de vaci, biscuiti si fructe pentru 3 ore la frigider.
Inainte de servi acest tort cu fructe, il scoti din tava si tai feliute.
Revista FEMEIA.
Blatul:
200 g biscuiti cu unt
80 g unt topit
Stratul de branza:
5 foi de gelatina
400 g branza de vaci
125 g smantana groasa
4 lg. de zahar
zeama si coaja rasa de la o lamaie
200 g frisca
100 g piscoturi
Glazura:
350 ml sirop limpede de struguri
5 foi de gelatina
Ornare:
100 g struguri albi
2 caise (pot fi si din conserva)
[…] Tort cu fructe, branza de vaci si biscuiti […]