1. Pentru blat, dizolvă cacaua cernută în apa fierbinte și amestecă bine, să nu se formeze cocoloașe.
2. Bate albușurile cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de zahăr. Freacă gălbenușurile cu restul de zahăr până granulele dispar.
3. Încorporează făina cernută cu praful de copt, uleiul, cacaua răcită, esența dorită și, la final, spuma de albușuri.
4. Toarnă compoziția de blat de cacao într-o formă tapetată cu hârtie ed copt și dă la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă blatul (în formă), pe un grătar, să se răcească.
5. Pentru cremă, înfierbântă laptele cu zahărul și apoi adaugă nuca de cocos răzuită. Acoperă și lasă deoparte un sfert de oră.
6. Încorporează amidonul treptat și mai pune pe foc, amestecând foarte bine (eventual folosește mixerul). Când crema s-a legat, dă deoparte și adaugă untul și gelatina înmuiată conform instrucțiunilor producătorului.
7. Taie în trei părți blatul de tort de cacao și unește feliile între ele cu crema de cocos. Ornează tortul de cacao cu cremă de cocos cu ciocolată topită și dă la rece pentru câteva ore înainte de a-l porționa.
credit foto: Guliver/Thinckstock
pentru blatul de cacao:
280 g făină
50 g cacao
150 ml apă fierbinte
6 ouă
250 g zahăr
120 ml ulei
1 linguriță cu praf de copt
50 g ciocolată
esență rom/vanilie (după gust)
sare
pentru crema de cocos:
400 ml lapte
150 g cocos răzuit
120 g zahăr tos
40 g amidon
30 g unt
1 foaie de gelatină
Adaugă comentariu