Tort cu cacao si cocos

1. Pentru blat, dizolvă cacaua cernută în apa fierbinte și amestecă bine, să nu se formeze cocoloașe.

2. Bate albușurile cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de zahăr. Freacă gălbenușurile cu restul de zahăr până granulele dispar. 

3. Încorporează făina cernută cu praful de copt, uleiul, cacaua răcită, esența dorită și, la final, spuma de albușuri.

4. Toarnă compoziția de blat de cacao într-o formă tapetată cu hârtie ed copt și dă la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă blatul (în formă), pe un grătar,  să se răcească.

5. Pentru cremă, înfierbântă laptele cu zahărul și apoi adaugă nuca de cocos răzuită. Acoperă și lasă deoparte un sfert de oră.

6. Încorporează amidonul treptat și mai pune pe foc, amestecând foarte bine (eventual folosește mixerul). Când crema s-a legat, dă deoparte și adaugă untul și gelatina înmuiată conform instrucțiunilor producătorului.

7. Taie în trei părți blatul de tort de cacao și unește feliile între ele cu crema de cocos. Ornează tortul de cacao cu cremă de cocos cu ciocolată topită și dă la rece pentru câteva ore înainte de a-l porționa.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

tort_cu_cacao_si_cocos_mi.jpg

pentru blatul de cacao:

280 g făină

50 g cacao

150 ml apă fierbinte

6 ouă

250 g zahăr

120 ml ulei

1 linguriță cu praf de copt

50 g ciocolată

esență rom/vanilie (după gust)

sare

 

pentru crema de cocos:

400 ml lapte

150 g cocos răzuit

120 g zahăr tos

40 g amidon

30 g unt

1 foaie de gelatină

O combinație irezistibilă pentru iubitorii gustului de cocos.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE