Tort cu cafea si crema caramel

1.Pentru blatul de cafea, cerne împreună făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

2.Bate spumă ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a topit adaugă untul și mai amestecă.

3.Încorporează jumătate din amestecul de făină, laptele și cafeaua și, la final, restul de făină și aroma după gust. Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace 50-60 de minute (la 180 grd) sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.

4.Pentru cremă, amestecă gălbenușurile cu făina și toarnă treptat laptele. Atenție să nu se formeze cocoloașe!

5.Topește zahărul într-un vas cu fund mai gros. Când a căpătat o culoare arămie, toarnă treptat amestecul de lapte și ține pe foc până se formează o cremă mai groasă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

6.Taie blatul de cafea în 3-4 foi și unește-le între ele cu crema caramel.

7.Pentru decor, topește la bain-marie ciocolata ruptă în bucăți cu smântâna și când a devenit omogenă dă-o deoparte și îmbracă tortul de cafea și cremă caramel. Presară deasupra nucile zdrobite și dă la rece.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

tort_cu_cafea_si_crema_caramel_mi.jpg

pentru blat:

460 g făină

50 g cacao neagră

1 linguriță cu bicarbonat

1 linguriță cu praf de copt

230 g unt moale

500 g zahăr brun

4 ouă

240 ml cafea tare (espresso)

240 ml lapte

sare

esență de rom

 

pentru cremă:

400 g zahăr brun

400 ml lapte

4 gălbenușuri

70 g făină

200 g unt (80% grăsime)

esență de vanilie

 

pentru decor:

200 g ciocolată neagră

2-3 linguri cu smântână pentru frișcă

nuci zdrobite

Tort cu cafea si crema caramel, un desert perfect pentru o pauză de cafea sau pentru o mică tratație între prieteni.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE