Home » Deserturi & băuturi » Tort cu cafea și cremă de caramel
Deserturi & băuturi

Tort cu cafea și cremă de caramel

tort cu cafea

Astăzi îți prezentăm un tort cu cafea și cremă de caramel, un desert perfect pentru o pauză de cafea sau pentru o mică tratație între prieteni.

Ingrediente (12 porții)

Pentru blat

  • 460 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță cu bicarbonat
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 230 g unt moale
  • 500 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 240 ml cafea tare (espresso)
  • 240 ml lapte
  • sare
  • esență de rom

Pentru cremă

  • 400 g zahăr brun
  • 400 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 70 g făină
  • 200 g unt (80% grăsime)
  • esență de vanilie

Pentru decor

  • 200 g ciocolată neagră
  • 2-3 linguri cu smântână pentru frișcă
  • nuci zdrobite

Încearcă și: Tort cu cremă fină de nuci

Mod de preparare

Pentru blatul de cafea, cerne împreună făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

Bate spumă ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a topit adaugă untul și mai amestecă.

Încorporează jumătate din amestecul de făină, laptele și cafeaua și, la final, restul de făină și aroma după gust.

Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace 50-60 de minute (la 180 grd) sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.

Pentru cremă, amestecă gălbenușurile cu făina și toarnă treptat laptele. Atenție să nu se formeze cocoloașe!

Topește zahărul într-un vas cu fund mai gros. Când a căpătat o culoare arămie, toarnă treptat amestecul de lapte și ține pe foc până se formează o cremă mai groasă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

Taie blatul de cafea în 3-4 foi și unește-le între ele cu crema caramel.

Pentru decor, topește la bain-marie ciocolata ruptă în bucăți cu smântâna și când a devenit omogenă dă-o deoparte și îmbracă tortul de cafea și cremă caramel. Presară deasupra nucile zdrobite și dă la rece.

Poftă bună!

Încearcă și: Tort de ciocolată cu portocale 

 

Sursă foto: Guliver/Thinckstock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE