Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa. Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma.
Taie blatul in trei parti si insiropeaza-le cu cafea. Intinde apoi intre blaturi o parte din crema, iar cu restul imbraca tortul si lasa-l la rece. Intre timp, caramelizeaza zaharul. Adauga untul topit si amestecat cu frisca. Lasa pe foc pana se topeste zaharul, dupa care raceste glazura si imbraca tortul cu ciocolata.
Tort cu lichior de visine si frisca
Revista FEMEIA DE AZI
1 blat de tort
1 cescuta cu cafea tare
100 g unt
125 g zahar brun
125 ml frisca
Pentru crema:
3 oua
100 g faina
150 ml coniac
4 linguri cu zahar pudra
50 g ciocolata de casa
50 g unt
100 g cacao
300 ml lapte
Adaugă comentariu