Deserturi & băuturi

Tort cu crema de ciocolata

Text
Tort cu crema de ciocolata
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tort_cu_crema_de_ciocolata_img_1893.jpg

Ingrediente – blat

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1/2 plic praf de copt
sare

Ingrediente – sirop

200 ml apă
4-5 linguri zahăr
1/2 sticluță esență de migdale

Ingrediente – crema

100 ml apă
150 g zahăr
100 g ciocolată rasă
3 linguri cacao
400 g unt

Mod de preparare – blat

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile cu un praf de sare, adaugi jumătate din zahăr, gălbenușurile frecate cu restul de zahăr și, la urmă, făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Când s-a răcit, tai blatul și-l însiropezi. Pui crema între blaturi.

Mod de preparare – sirop

Pui la fiert 200 ml apă cu 4-5 linguri de zahăr. După ce s-a fiert și răcit, adaugi esența de migdale.

Mod de preparare – crema

Pui la fiert 100 ml apă cu  150 g zahăr, 100 g ciocolată de menaj rasă și 3 linguri cacao, până se face un sirop gros. Lași apoi crema la răcit și o amesteci cu 400 g unt bătut spumă.
Pui crema pe blat cu șprițul. Ornezi tortul după preferință.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE