Pregatesti blatul asa:
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare,adaugi jumatate din zahar,galbenusurile frecate cu restul de zahar si,la urma,faina amestecata cu praful de copt.Coci blatul intr-o tava in care ai pus hartie de copt.Cand s-a racit,tai blatul si-l insiropezi.Pui crema intre blaturi.
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare,adaugi jumatate din zahar,galbenusurile frecate cu restul de zahar si,la urma,faina amestecata cu praful de copt.Coci blatul intr-o tava in care ai pus hartie de copt.Cand s-a racit,tai blatul si-l insiropezi.Pui crema intre blaturi.
Pregatesti siropul asa:
Pui la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri de zahar.Dupa ce s-a fiert si racit,adaugi esenta de migdale.
Pregatesti crema asa:
Pui la fiert 100 ml apa cu 150 g zahar,100 g ciocolata de menaj rasa si trei linguri cacao,pana se face un sirop gros.Lasi apoi crema la racit si o amesteci cu 400 g unt batut spuma.Pui crema pe blat cu spritul.Ornezi tortul dupa preferinta.
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
sare
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
sare
Pentru sirop:
200 ml apa
4-5 linguri zaha1/2 sticluta esenta de migdale
Pentru crema:
100 ml apa
150 g zahar
100 g ciocolata rasa
3 linguri cacao
400 g unt
Foarte bun pentru zile de nastere.
Numar de portii
10
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu