1.Freacă gălbenușurile cu zahărul. Adaugă albușurile spumă, nucile măcinate, sare și grișul.
2.Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coace la foc potrivit 35 de minute.
3.Între timp, pregătește siropul. Într-un litru de apă clocotită, adaugă zahărul, romul și puţină coajă de lămâie.
4.Separat, freacă untul cu zahărul tos și zahărul pudră. Adaugă apoi nucile măcinate.
5.După ce s-a răcit blatul, taie-l în două părţi. Însiropează-le, după care întinde pe fiecare parte cremă de nuci și așază-le ușor una peste alta.
6.Unge deasupra cu puţină cremă și ornează cu jumătăţi de nuci.
6 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu griş
100 g nuci
sare
Pentru cremă
600 g nucă
200 g zahăr
200 g zahăr pudră
200 g unt
Pentru sirop
1 l apă
coajă rasă de lămâie
7 linguri cu zahăr
50 ml rom
Adaugă comentariu