Deserturi & băuturi

Tort cu crema mascarpone

Text
Tort cu crema mascarpone
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tort_cu_crema_mascarpone__mg_7872.jpg

Ingrediente – blat

200 g făină
100 g unt
60 g zahăr
1 ou

Ingrediente – crema

250 ml lapte
80 g zahăr
1 budincă cu gust de frișcă
150 g mascarpone

Ingrediente – ornare

50 g bombonele colorate
1 plic gelatină incoloră

Mod de preparare – blat

Amesteci făina cu untul, zahărul și oul și frămânți. Dacă aluatul este tare poți pune puțin lapte. Învelești aluatul în folie și îl pui la rece pentru 30 de minute.

Mod de preparare – crema

Tapetezi o formă cu diametrul de 23 cm, pui aluatul și dai la copt timp de 15 minute. Înțepi aluatul cu furculița. Pui laptele la fiert cu zahărul și adaugi praful de budincă, amestecat în prealabil cu puțin lapte. Iei budinca fiartă de pe foc și o amesteci până se răcește bine. Apoi amesteci budinca cu mascarpone și, dacă e nevoie, pui zahăr și esență după preferință. Pui crema pe blat, așezi bombonelele și torni gelatina. Lași la rece până se întărește gelatina.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE