Home » Deserturi & băuturi » Tort cu frișcă și fructe
Deserturi & băuturi

Tort cu frișcă și fructe

1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare și apa. Încorporează treptat zahărul și bate în continuare.

2.Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și la final amestecul de făină cernută, amidon și praful de copt.

3.Toarnă compoziția pentru blat într-o formă de tort cu pereți detașabili (unsă sau tapetată cu hârtie de copt) și dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.

4.Lasă-l să se răcească și taie blatul în două,  pe orizontală.

5.Pentru cremă, pregătește foile de gelatină conform instrucțiunilor de pe plic. Amestecă într-un vas crema de brânză cu zahărul și zeama de lămâie, apoi adaugă gelatina înmuiată. Amestecă bine

6.Separat, bate smântâna pentru frișcă până devine spumoasă, fermă și aerată și încorporeaz-o în crema de brânză.

7.Pune crema fină pe blatul așezat la bază, presară deasupra fructe tăiate și acoperă cu al doilea blat. Presează ușor și pudrează cu zahăr, după gust. 

8.Poți servi tortul cu frișcă și fructe imediat celor dragi.

credit foto: © creative studio – Fotolia.com

Tort cu mere caramelizate și frișcă

Poza principala

tort_cu_frisca_si_fructe_fotolia_30477217_subscription_xxl.jpg_c_creative_studio_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru blat:

4 ouă

4 linguri cu apă 

100 g zahăr

1 pliculeț cu zahăr vanilat

100 g făină

100 g amidon

1 pliculeț cu praf de copt

sare

 

pentru cremă:

750 ml smântână pentru frișcă

6 foi de gelatină

250 g cremă de brânză

75 g zahăr pudră

1 lămâie

fructe proaspete/conserva

 

Tort cu frișcă

Ușor de pregătit, tortul cu frișcă și fructe este desertul ideal atunci când vrei să le pregătești celor dragi o surpriză dulce.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.