1.Bate albușurile spumă cu un praf de sare și apa. Încorporează treptat zahărul și bate în continuare.
2.Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și la final amestecul de făină cernută, amidon și praful de copt.
3.Toarnă compoziția pentru blat într-o formă de tort cu pereți detașabili (unsă sau tapetată cu hârtie de copt) și dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.
4.Lasă-l să se răcească și taie blatul în două, pe orizontală.
5.Pentru cremă, pregătește foile de gelatină conform instrucțiunilor de pe plic. Amestecă într-un vas crema de brânză cu zahărul și zeama de lămâie, apoi adaugă gelatina înmuiată. Amestecă bine
6.Separat, bate smântâna pentru frișcă până devine spumoasă, fermă și aerată și încorporeaz-o în crema de brânză.
7.Pune crema fină pe blatul așezat la bază, presară deasupra fructe tăiate și acoperă cu al doilea blat. Presează ușor și pudrează cu zahăr, după gust.
8.Poți servi tortul cu frișcă și fructe imediat celor dragi.
credit foto: © creative studio – Fotolia.com
pentru blat:
4 ouă
4 linguri cu apă
100 g zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat
100 g făină
100 g amidon
1 pliculeț cu praf de copt
sare
pentru cremă:
750 ml smântână pentru frișcă
6 foi de gelatină
250 g cremă de brânză
75 g zahăr pudră
1 lămâie
fructe proaspete/conserva
Adaugă comentariu