1. Spală caisele și scufundă-le într-un vas cu apă clocotită pentru 1-2 minute, apoi curăță-le de pieliță și sâmburi. Între timp, pune pe foc 500 ml de apă cu 100 g de zahăr și lasă până ce acesta se topește. Adaugă jumătățile de caise și ține pe foc 10 minute. Scoate-le cu o sită și lasă să se răcească.
2. Freaca bine untul cu zaharul pudră, coaja de lamâie si galbenusurile. Adauga doua galbenusuri batute, faina, praful de copt, laptele si macul. Amesteca-le bine si încet.
3. Unge o tava cu unt și tapeteaz-o cu faina, toarna o jumătate din compoziție, pune o parte din caise feliate și restul de compoziție.
4. Da tava la cuptorul încins pentru 40 de minute. Pentru bezea, bate bine cele doua albusuri cu o lingura de zahar ca pentru bezea.
5. Scoate tava din cuptor, unge prajitura cu gem si deasupra acopera cu bezea si mai da la cuptor înca 10 minute. Când se raceste decorează prajitura cu restul de caise si frunze proaspete de menta.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Când vrei să prepari mai rapid această prăjitură, folosește caise din compot foarte bine scurse.
10 caise
100 g unt
250 g zahar pudra
100 g zahăr tos
250 g faina
200 g mac
250 ml lapte
2 oua
1 pliculet cu praf de copt
coaja de lamâie
100 g gem
pentru crustă:
2 albușuri
100 g zahăr pudră
Adaugă comentariu