- Topiți untul la foc mic și fărâmițați biscuiții de ovăz.
- Combinați untul topit împreună cu biscuiții și nuca de cocos din care rezervați 1 lingură pentru decor.
- Pulsați în blender toate ingredientele, apoi turnați compoziția într-o formă cu diametrul de 21 cm.
- Mențineți blatul la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
- Tocați 1 felie de ananas și lăsați-o deoparte iar restul cantității pasați-o într-un blender.
- Puneți gelatina într-un castron cu apa la înmuiat pentru 5 minute.
- Combinați crema de brânză și mascarpone și amestecați bine.
- Într-o tigaie mică încălziți crema de cocos.
- Scurgeți gelatina de excesul de apă, apoi adăugați-o peste crema de cocos.
- Amestecați până la dizolvarea completă a acesteia.
- Încorporați amestecul în crema de brânză, peste care adăugați coaja de lămâie și ananasul.
- Turnați compoziția peste blat, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la rece pentru minim 6 ore.
- Decorați cu fulgi de cocos înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 40 g unt
- 100 g biscuiți de ovăz, zdrobiți
- 25 g nucă de cocos deshidratată
Pentru topping:
- 425 g ananas în suc propriu
- 5 foi gelatină
- 250 g mascarpone
- 500 g cremă de brânză cu conținut ridicat de grăsime
- 160 g cremă de cocos
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Blat cu fulgi de cocos si topping cu ananas si cremă de cocos, un tort cu aspect de sărbătoare.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments
Adaugă comentariu