Home » Deserturi & băuturi » Tort cu mascarpone si ananas
Deserturi & băuturi

Tort cu mascarpone si ananas

  1. Topiți untul la foc mic și fărâmițați biscuiții de ovăz.
  2. Combinați untul topit împreună cu biscuiții și nuca de cocos din care rezervați 1 lingură pentru decor.
  3. Pulsați în blender toate ingredientele, apoi turnați compoziția într-o formă cu diametrul de 21 cm.
  4. Mențineți blatul la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
  5. Tocați 1 felie de ananas și lăsați-o deoparte iar restul cantității pasați-o într-un blender.
  6. Puneți gelatina într-un castron cu apa la înmuiat pentru 5 minute.
  7. Combinați crema de brânză și mascarpone și amestecați bine.
  8. Într-o tigaie mică încălziți crema de cocos.
  9. Scurgeți gelatina de excesul de apă, apoi adăugați-o peste crema de cocos.
  10. Amestecați până la dizolvarea completă a acesteia.
  11. Încorporați amestecul în crema de brânză, peste care adăugați coaja de lămâie și ananasul.
  12. Turnați compoziția peste blat, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la rece pentru minim 6 ore.
  13. Decorați cu fulgi de cocos înainte de servire.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

tort_cu_mascarpone_si_ananas.jpg

  • 40 g unt
  • 100 g biscuiți de ovăz, zdrobiți
  • 25 g nucă de cocos deshidratată

 Pentru topping:

  • 425 g ananas în suc propriu
  • 5 foi gelatină
  • 250 g mascarpone
  • 500 g cremă de brânză cu conținut ridicat de grăsime
  • 160 g cremă de cocos 
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
Blat cu fulgi de cocos si topping cu ananas si cremă de cocos, un tort cu aspect de sărbătoare.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.