Home » Deserturi & băuturi » Tort cu mere caramelizate și frișcă
Deserturi & băuturi

Tort cu mere caramelizate și frișcă

1. Pentru blat, cerne împreună zahărul pudră cu făina de migdale, făina albă și un praf de sare.

2. Într-un castron, mixează foarte bine albușurile (la temperatura camerei) cu o jumătate de linguriță cu oțet alb și zahărul tos. Treptat, adaugă zahărul brun și mărește viteza paletelor. Mixează 10 minute sau până bezeaua s-a întărit zdravăn.

3. Încorporează cu ajutorul unei linguri amestecul de făină, adăugând-o treptat, cu mișcări cât mai puține pentru a nu scoate aerul din bezea.

4. La final presară nuca zdrobită și toarnă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu grăsime și hârtie de copt. Nivelează și dă la cuptorul încins în prealabil. Coace 50-70 de minute sau până scobitoarea-test iese curată din blat.

5. Pentru umplutură, caramelizează zahărul în care ai turnat zeama de lămâie. Când a căpătat o culoare arămie și s-a dizolvat zahărul, toarnă frișca și lasă să dea unul-două clocote. Adaugă atunci merele feliate, un praf de sare și lasă pe foc 12-15 minute, până fructele s-au înmuiat ușor. Lasă să se răcească.

6. Taie blatul de tort rece pe jumătate, adaugă umplutura de mere și îmbracă-l în frișca bătută cu zahărul vanilat. Dă tortul de mere la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l tăia.

 

Sugestie. Poți îmbrăca tortul și într-o cremă de brânză fina (cam 450 g) frecată cu 60 g zahăr pudră și 60 ml frișcă bătută. Pentru aromă, poți adăuga o linguriță cu vanilie.

 

Tort de ciocolata cu fundite

Poza principala

poza_cake_mica.jpg

Pentru blat:

142 g zahăr pudră

80 g făină de migdale

142 g făină albă

8 albușuri

1 lingură cu zahăr tos

113 g zahăr brun

85 g nucă zdrobită

oțet alb (sau zeamă de lămâie)

sare

 

 

Pentru umplutura de mere:

3 mere dulci

200 g zahăr tos

232 g frișcă lichidă

zeama de la o lămâie

sare

 

Pentru decor

500 ml frișcă lichidă

1 pliculeț cu zahăr vanilat

 

Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana

Pentru mesele în familie ori pentru una cu musafiri cu ștaif, pregătește rețeta de tort cu mere caramelizate și frișcă. Deosebit la toate capitolele!
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.