1. Într-un castron, cerne făina cu praful de copt și un praf de sare. Curăţă merele, taie-le în cuburi mari.
2. Separat, mixează uleiul cu esenţa de rom, zahărul vanilat și zahărul, apoi încorporează treptat apa minerală.
3. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste amestecul de făină. Amestecă ușor până se desfac toate cocoloașele.
4. Pune aluatul într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra, așază cuburile de măr. Coace tortul cu mere la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.
5. Sugestie. Pentru a nu-şi schimba culoarea, stropeşte cubuleţele de măr cu puţină zeamă de lămâie. Tortul cu mere se serveste rece si este minunata in zilele de post.
4 mere
3 căni cu făină
2 căni cu zahăr
2 căni cu apă minerală
3/4 de căni ulei
1 plic praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilat
esenţă de rom
sare
Comentariu