1. Într-un castron, cerne făina cu praful de copt și un praf de sare. Curăţă merele, taie-le în cuburi mari.
2. Separat, mixează uleiul cu esenţa de rom, zahărul vanilat și zahărul, apoi încorporează treptat apa minerală.
3. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste amestecul de făină. Amestecă ușor până se desfac toate cocoloașele.
4. Pune aluatul într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra, așază cuburile de măr. Coace tortul cu mere la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.
5. Sugestie. Pentru a nu-şi schimba culoarea, stropeşte cubuleţele de măr cu puţină zeamă de lămâie. Tortul cu mere se serveste rece si este minunata in zilele de post.
4 mere
3 căni cu făină
2 căni cu zahăr
2 căni cu apă minerală
3/4 de căni ulei
1 plic praf de copt
2 pliculețe cu zahăr vanilat
esenţă de rom
sare
[…] sunt in sezon, este in sezon si tortul de mere. Aceasta este una dintre cele mai bune retete de tort cu mere, se face simplu, este foarte gustos, iar stafidele ii aduc un plus de […]