Tort cu migdale si capsune

  1. Frecați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.
  2. Aduăgați coaja de la citrice, pudra de migdale, pesmetul și omogenizați bine.
  3. Bateți spumă albușurile și adăugați-le în compoziția inițială. Amestecați cu grijă, prin răsturnare.
  4. Ungeți o tavă cu diametrul de 25 cm, cu unt și tapetați cu făină.
  5. Coaceți compoziția până când trece testul cu scobitoarea.
  6. Pentru cremă. Bateți ouăle cu zahărul, într-un vas pe baie de aburi.
  7. Când compoziția s-a îngroșat lăsați-o la răcit.
  8. Adăugați migdalele și untul frecat spumă, împreună cu sucul de portocale.
  9. Omogenizați amestecul.
  10. Tăiați blatul în 3 foi egale. 
  11. Umpleti fiecare foaie cu crema obținută.
  12. După fiecare strat cu cremă, adăugați un strat cu fructe tăiate felii.
  13. Ornați cu frișcă, fructe și fulgi de migdale.

 Credit Foto: Fotolia/ Lucky Dragon

Poza principala

tort_cu_migdale_si_capsune.jpg

Pentru blat: 7 ouă

  • 250 g zahăr
  • 250 g migdale prăjite și măcinate
  • 100 g fulgi migdale ( pentru ornat ) 
  • 1 linguriță coaja rasă de la lămâie
  • 1 linguriță coaja rasă de la portocală
  • 2 linguri pesmet
  • unt și făină pentru tapetat

 Pentru cremă: 

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g migdale prăjite și măcinate
  • 150 g unt
  • zeama de la 1 portocală
  • 500 g capșune

 Pentru ornare: 

  • 300 ml frișcă
  • 200 g capșune

 

 

Fă-le o bucurie celor dragi și surprinde-i acest tort răcoritor și cremos.
Numar de portii
16
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE