- Frecați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.
- Aduăgați coaja de la citrice, pudra de migdale, pesmetul și omogenizați bine.
- Bateți spumă albușurile și adăugați-le în compoziția inițială. Amestecați cu grijă, prin răsturnare.
- Ungeți o tavă cu diametrul de 25 cm, cu unt și tapetați cu făină.
- Coaceți compoziția până când trece testul cu scobitoarea.
- Pentru cremă. Bateți ouăle cu zahărul, într-un vas pe baie de aburi.
- Când compoziția s-a îngroșat lăsați-o la răcit.
- Adăugați migdalele și untul frecat spumă, împreună cu sucul de portocale.
- Omogenizați amestecul.
- Tăiați blatul în 3 foi egale.
- Umpleti fiecare foaie cu crema obținută.
- După fiecare strat cu cremă, adăugați un strat cu fructe tăiate felii.
- Ornați cu frișcă, fructe și fulgi de migdale.
Credit Foto: Fotolia/ Lucky Dragon
Poza principala
Pentru blat: 7 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g migdale prăjite și măcinate
- 100 g fulgi migdale ( pentru ornat )
- 1 linguriță coaja rasă de la lămâie
- 1 linguriță coaja rasă de la portocală
- 2 linguri pesmet
- unt și făină pentru tapetat
Pentru cremă:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g migdale prăjite și măcinate
- 150 g unt
- zeama de la 1 portocală
- 500 g capșune
Pentru ornare:
- 300 ml frișcă
- 200 g capșune
Fă-le o bucurie celor dragi și surprinde-i acest tort răcoritor și cremos.
Numar de portii
16
Facebook Comments
Adaugă comentariu