1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa.
Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor.
2. Adaugati migdalele pisate si turnati untul topit la marginea compozitiei (ca in imaginea de mai sus). Amestecati foarte putin.
3. Impartiti compozitia in cele doua tavi, tapetate cu hartie de copt. Coaceti blatul in centrul cuptorului pentru 20-25 de minute sau pana cand creste si este elastic in mijloc. Scoateti blaturile si lasati-le sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-le pe un platou pentru a se raci complet.
4, Pentru sirop: Turnati 4 linguri de apa intr-o craticioasa, apoi adaugati zaharul. Incalziti la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Aduceti la fierbere si lasati un minut apoi indepartati de pe foc. Lasati siropul sa se raceasca pentru 10 minute apoi adaugati lichiorul de cirese. Folosind o pensula, insiropati suprafata blaturilor, si lasati sa se aseze.
5. Pentru umplutura: Pisati zmeura cu o lingura de zahar pudra si lichiorul. Bateti frisca impreuna cu restul de zahar pudra pana se intareste, apoi adaugati-o peste piureul de zmeura. Amestecati.
6. Intindeti piureul de zmeura peste un blat, apoi puneti-l deasupra pe cel de-al doilea.
7. Pentru decor: Bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste, apoi intindeti-o peste intreaga suprafata a tortului (top si margini). Presati fulgii de migdale sau cereale pe marginile tortului.
8. Aranjati zmeura deasupra si presarati zahar pudra inainte de a servi.
Pentru blat:
5 oua
150 g zahar
cateva picaturi de extract de migdale
125 g faina
2 linguri rase de faina de porumb
50 g migdale pisate
30 g unt, topit
Pentru sirop:
4 linguri zahar
2 linguri lichior de cirese
Pentru umplutura:
170 g zmeura
2 linguri zahar pudra
1 lingura lichior cirese
170 ml frisca lichida
Pentru decor:
170 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
50 g fulgi de migdale sau fulgi de cereale
170 g zmeura
zahar pudra, pentru cernut
In plus: 2 tavi rotunde de tort
Adaugă comentariu