Deserturi & băuturi

Tort cu morcovi si mascarpone de la Nigella Lawson

  1. Folosește o tavă cu diametrul de 23 cm, pentru prăjituri.
  2. Tapetează tava cu hârtie pentru copt.
  3. Unge marginile cu ulei de măsline.
  4. Semințele de pin prăjește-le într-o tigaie, atât cât să nu se ardă. Este suficient să se rumenească.
  5. Rade morcovii pe răzătoarea mare, apoi învelește-i cu un strat de hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de lichid.
  6. Stafidele împreună cu romul, pune-le la fiert, la foc mic pentru 3 minute. 
  7. Cu un mixer, amestecă zahărul cu uleiul, pentru a obține un amestec cremos. 
  8. Încorporează în acest amestec esența de vanilie și ouăle.
  9. Când sunt bine bătute adaugă migdalele râșnite, nucșoara, morcovii rași, stafidele cu tot cu rom, coaja și sucul de la lămâie.
  10. Toarnă compoziția în forma de tort pregătită și netezește cu o spatulă.
  11. Presară semințele de pin pe toată suprafața prăjiturii și introdu tava în cuptro pentru 30-40 minute.
  12. Amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră și rom.
  13. Când tortul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.
  14. Toarnă crema pe deasupra sau servește-o separat.

  Credit Foto: Fotolia/ merc67

Poza principala

tort_morcovi_mascarpone.jpg

  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • 2 linguri rom
  • 3 linguri semințe pin prăjite
  • 2 morcovi ( 250 g)
  • 3 ouă
  • 75 g stafide
  • 50 ml rom
  • 150 g zahăr tos
  • 125 ml ulei măsline
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 250 g migdale râșnite
  • jumătate linguriță nucșoară
  • coaja de la 1 lămâie
  • zeama de la 1 lămâie
Un tort cu morcovi și cremă de mascarpone nu poate fi decât un desert dulce și cremos cu care vă veți răsfăța musafirii.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE