Home » Deserturi & băuturi » Tort cu nuca, Gordon Ramsey
Deserturi & băuturi

Tort cu nuca, Gordon Ramsey

  1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Ungeți cu unt fundul și interiorul unei forme de tort de 23 cm.
  2. Într-un bol mare bateți gălbenușurile, coniacul, coaja și zeama de portocală până obțineți o compoziie omogenă și cremoasă.
  3. Puneți într-un mixer zahărul, scorțișoara, cuișoarele, făina, praful de copt, crutoanele și 150 g nucă și amestecați până obțineți granule fine.
  4. Puneți amestecul într-un bol mare. Într-un alt bol bateți albușurile spumă.
  5. Amestecați compoziția de gălbenuș cu cea de crutoane, apoi adăugați cu grijă albușurile, folosind o lingură mare de metal. Amestecați până la omogenizare.
  6. Turnați compoziția de tort în tava pregătită și lăsați-o la cuptor 40 de minute.
  7. Pentru a verifica dacă tortul este gata, înțepați-l cu o scobitoare, iar dacă aceasta iese curată înseamnă că tortul este făcut. Dacă nu, mai lăsați-l câteva minute.
  8. Cât timp tortul este la cuptor, preparați siropul cu mirodenii.
  9. Puneți toate ingredientele într-o oală mică și amestecați-le la foc potrivit până când se dizolvă zahărul.
  10. După ce dă în clocot și lăsați pe foc pentru încă 5 minute.
  11. Lăsați siropul să se răcească, apoi strecurați-l printr-o sită direct într-un borcan.
  12. Când tortul este gata, scoateți-l din cuptor și înțepați-l pe toată suprafața cu un bețișor.
  13. Presărați deasupra restul de miez de nucă, apoi însiropați-l cu o lingură cât timp tortul este fierbinte.
  14. Lăsați-l să se răcească înainte de a fi tăiat. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

tort_cu_nuca_gordon_ramsey.jpg

  • unt topi, pentru uns
  • 5 ouă mari, separate gălbenușurile de albușuri
  • 2 linguri de coniac
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 90 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță scorțișoară mpcinată
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 20 g făină cernută
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 35 g crutoane vechi de 1 zi
  • 175 g miez de nucă

 Pentru siropul cu mirodenii:

  • 125 g zahăr tos
  • 150 ml apă
  • 3 cuișoare
  • 1 baton scorțișoară
  • zeama și coaja de la 1 lămâie
Ai de sărbătorit ziua cuiva drag? Surprinde-l cu un tort crocant cu multă nucă. Te învață Gordon Ramsey cum sa nu greșești.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE