Home » Deserturi & băuturi » Tort cu nuci si curmale
Deserturi & băuturi

Tort cu nuci si curmale

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti curmalele si bicarbonatul intr-un castron si turnati 200 ml de apa clocotita. Lasati deoparte pentru 5 minute.

2. Amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati oul si amestecul de curmale si apa, amestecand bine. Puneti faina si nucile si amestcati pana la omogenizare. Asezati compozitia in tava de tort, netezind-o la suprafata.

3. Coaceti tortul pentru 1 – 1 1/4 ore, pana ce creste si testul scobitorii curate iese perfect. Lasati deoparte pentru 10 minute, apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca de tot. Intindeti mascarpone pe deasupra si presarati nucile taiate. 

Poza principala

rexfeatures_1302608aa_mica_tortnuci.jpg

175 g curmale, taiate
3/4 lingurita bicarbonat de amoniu alimentar
60 g unt, la temperatura camerei
175 g zahar muscovado
1 ou, batut
250 g faina de cozonac
60 g nuci, taiate
Pentru topping:
125 g branza mascarpone
30 g nuci, taiate

Vrei sa fii cel mai bun patiser din cercul tau de prieteni? Ei bine, cu aceasta reteta s-ar putea sa fii mult mai mult de atat.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.