1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti curmalele si bicarbonatul intr-un castron si turnati 200 ml de apa clocotita. Lasati deoparte pentru 5 minute.
2. Amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati oul si amestecul de curmale si apa, amestecand bine. Puneti faina si nucile si amestcati pana la omogenizare. Asezati compozitia in tava de tort, netezind-o la suprafata.
3. Coaceti tortul pentru 1 – 1 1/4 ore, pana ce creste si testul scobitorii curate iese perfect. Lasati deoparte pentru 10 minute, apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca de tot. Intindeti mascarpone pe deasupra si presarati nucile taiate.
175 g curmale, taiate
3/4 lingurita bicarbonat de amoniu alimentar
60 g unt, la temperatura camerei
175 g zahar muscovado
1 ou, batut
250 g faina de cozonac
60 g nuci, taiate
Pentru topping:
125 g branza mascarpone
30 g nuci, taiate
Adaugă comentariu