Vara asta, este momentul să ieși în evidență cu cele mai inedite deserturi!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8-10
Tort cu morcovi și dovlecei
Ingrediente:
- 250 g unt, topit
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă mari
- 250 g făină cu agent de auto-creștere
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- coaja de la 2 portocale
- 1 linguriță mix condimente (scorțișoară, nucșoară)
- 100 g morcovi, rași
- 100 g dovlecel, ras
Pentru glazură:
- coaja rasa de la 1 portocală
- 2-3 linguri suc portocale
- 140 g glazură de zahăr
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
- Ungeți cu unt două forme de prăjituri cu diametrul de 20 cm, apoi tapetați cu hârtie de copt.
- Bateți untul cu zahărul, ouăle, făina, bicarbonatul de sodiu, coaja de portocale și amestecul de condimente împreună, apoi încorporați morcovul și dovlecelul ras.
- Se împarte amestecul între cele două forme pregătite și se coace timp de 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
- Pentru a face topping, se amestecă sucul de portocale în glazura de zahăr.
- Stropiți prăjitura, apoi presărați coaja și lăsați tortul să se odihnească.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu