1. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei peste ingredientele uscate si amestecati bine.
2. Combinati miezul de nuci si alune, banana si untul intr-un vas pentru mixaj. Amestecati mixul obtinut cu celelalte ingrediente omogenizate. Ungeti cu grasime o tava de briose.
3. Puneti aluatul in forme si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti aceste briose cu banane si lasati la racit. Turnati sos caramel peste briosele racorite, asezate unele peste altele, ca un tort clasic cu banane.
420g faina
15g bicarbonat de amoniu
1g sare
250g ulei de floarea soarelui
400g zahar
4 oua
200g amestec de nuci pisate (nuca, alune, etc)
500g (4-6 banane) pisate
150g unt
250ml sos caramel
Adaugă comentariu