1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de 20 cm cu ulei. Presara cacao si lasa deoparte.
2. Bate albusurile intr-un castron pana se intaresc. Adauga zaharul cate o lingura, treptat.
3. Rade ciocolata foarte fin. Adauga alunele si nucile sfaramate fin si curmalele. Aromatizeaza cu esenta de vanilie.
4. Pune amestecul in tava si lasa la cuptor timp de 45 de minute. Lasa la racit.
5. Bate smantana impreuna cu zaharul si serveste acest tort de bezea cu ciocolata impreuna cu frisca batuta si o ceasca de cafea aromata.
credit foto: Guliver
cacao
4 albusuri, la temperatura camerei
125g de zahar brun
200g de ciocolata neagra
100g de alune, sfarmate
100g de nuci pecan, sfarmate
200g de curmale, taiate marunt
5ml de esenta de vanilie
250ml de smantana pentru frisca
30g de zahar
Adaugă comentariu