Deserturi & băuturi

Tort de biscuiti

Text
Tort de biscuiti
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tort_de_biscuiti__mg_3286.jpg

Ingrediente

500 g biscuiți
apă
esență de rom
zahăr
7 linguri făină
1/2 pachet unt
2-3 linguri cacao
2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Pregătești un sirop din apă, zahăr și esență de rom, după gust, în care înmoi biscuiții. Apoi dizolvi 7 linguri cu vârf de făină și 6 linguri de zahăr fin în 500 ml apă rece. Pui la fiert 500 ml apă. Când începe să fiarbă, adaugi compoziția precedentă de făină cu zahăr și apă și amesteci până se îngroașă. Apoi iei de pe foc și adaugi 1/2 pachet de unt, 2-3 linguri de cacao și 2 plicuri de zahăr vanilat. Iei o tavă și așezi un rând de biscuiți însiropați foarte bine, iar peste ei pui un strat de cremă pe care îl întinzi foarte bine. Pui din nou un rând de biscuiți și continui tot așa. Crema rămasă o întinzi uniform peste tot. Pui tortul la frigider și îl consumi a doua zi.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE