Home » Deserturi & băuturi » Tort de căpșune și frișcă
Deserturi & băuturi

Tort de căpșune și frișcă

1.Pentru blat, amestecă zahărul cu două pliculețe de zahăr vanilat, făina, praful de copt, un praf de sare. Amestecă ouăle cu uleiul și laptele.

2.Încorporează ingredientele uscate și la final piureul de căpșune. Toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt.

3.Scoate blatul după ce trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească, feliază, umple și ornează cu crema de frișcă bătută cu restul de zahăr vanilat și jumătăți de căpșună.

4.Dă la rece minimum două ore înainte de a-l tăia.

 

Secrete de fructe roșii

Căpșunele sunt bogate în vitamine, minerale, acid folic și au efectul unei adevărate injecții cu energie pentru organism. Bogate în fier, previn anemiile, iar prin conținutul semnificativ de vitamina K, ajută la funcționarea ficatului.

Fragile curăță organismul de toxine, scad considerabil valorile glicemiei și ale colesterolului. Zmeura este recomandată în caz de arsuri la stomac, ulcer duodenal, astenie, dermatoze, constipație, afecțiuni ale bilei, iar cocteilul de cireșe și vișine ajută la remineralizarea și la energizarea organismului după perioade solicitante și stresante.

 

Îngheţată de căpşuni

Poza principala

tort_de_capsune_fotolia_49606478_subscription_xl.jpg_c_pieropoma_-_fotolia.com_mica.jpg

400 g piure de căpșune

300 g zahăr

350 g făină

2 ouă

80 ml ulei

200 ml lapte

4 pliculețe cu zahăr vanilat

1 pliculeț cu praf de copt

500 ml frișcă lichidă

200 g căpșune

sare

 

Prăjitură fără foc (Tort de fructe cu blat de cicoare)

Ideal pentru serile fierbinți de vară.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE