1.Pentru blat, amestecă zahărul cu două pliculețe de zahăr vanilat, făina, praful de copt, un praf de sare. Amestecă ouăle cu uleiul și laptele.
2.Încorporează ingredientele uscate și la final piureul de căpșune. Toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt.
3.Scoate blatul după ce trece testul scobitorii. Lasă-l să se răcească, feliază, umple și ornează cu crema de frișcă bătută cu restul de zahăr vanilat și jumătăți de căpșună.
4.Dă la rece minimum două ore înainte de a-l tăia.
Secrete de fructe roșii
Căpșunele sunt bogate în vitamine, minerale, acid folic și au efectul unei adevărate injecții cu energie pentru organism. Bogate în fier, previn anemiile, iar prin conținutul semnificativ de vitamina K, ajută la funcționarea ficatului.
Fragile curăță organismul de toxine, scad considerabil valorile glicemiei și ale colesterolului. Zmeura este recomandată în caz de arsuri la stomac, ulcer duodenal, astenie, dermatoze, constipație, afecțiuni ale bilei, iar cocteilul de cireșe și vișine ajută la remineralizarea și la energizarea organismului după perioade solicitante și stresante.
400 g piure de căpșune
300 g zahăr
350 g făină
2 ouă
80 ml ulei
200 ml lapte
4 pliculețe cu zahăr vanilat
1 pliculeț cu praf de copt
500 ml frișcă lichidă
200 g căpșune
sare
Adaugă comentariu