1. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei cu ingredientele uscate si amestecati bine.
2. Combinati pastarnacul, ciocolata alba, vanilia, scortisoara, laptele si coaja de lamaie intr-un castron. Ungeti tava cu ulei, turnati aluatul si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti si lasati la racit.
3. Pentru topping, puneti la fiert apa cu zaharul. Adaugati feliile de lamaie si lasati la fiert incet pana se transforma in sirop, iar feliile de lamaie devin transparente. Puneti feliile pe hartie de copt si lasati-le la racit.
4. Amestecati zaharul pudra cu sucul de lamaie, diluati cu foarte putina apa plata daca glazura e prea legata, si turnati peste blatul de tort racit. La final, decorati acest tort de ciocolata alba cu feliile de lamaie.
4 oua
750 g pastarnac ras
200 g ciocolata alba rasa
420 g faina
15 g bicarbonat
250 g ulei de floarea soarelui
400 g zahar
5 ml esenta de vanilie
5 g scortisoara fina
150 ml lapte
coaja de la o lamaie
sare
pentr topping:
45 ml apa
100 g zahar
2 lamai taiate felii subtiri
125 g zahar pudra
sucul de la 2 lamai
Adaugă comentariu