Home » Tort de ciocolata alba cu pastarnac

Tort de ciocolata alba cu pastarnac

1. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei cu ingredientele uscate si amestecati bine.

2. Combinati pastarnacul, ciocolata alba, vanilia, scortisoara, laptele si coaja de lamaie intr-un castron. Ungeti tava cu ulei, turnati aluatul si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti si lasati la racit.

3. Pentru topping, puneti la fiert apa cu zaharul. Adaugati feliile de lamaie si lasati la fiert incet pana se transforma in sirop, iar feliile de lamaie devin transparente. Puneti feliile pe hartie de copt si lasati-le la racit.

4. Amestecati zaharul pudra cu sucul de lamaie, diluati cu foarte putina apa plata daca glazura e prea legata, si turnati peste blatul de tort racit. La final, decorati acest tort de ciocolata alba cu feliile de lamaie.

Chec cu glazura de ciocolata

Poza principala

h_01335364mica.jpg

4 oua

750 g pastarnac ras

200 g ciocolata alba rasa

420 g faina

15 g bicarbonat

250 g ulei de floarea soarelui

400 g zahar

5 ml esenta de vanilie

5 g scortisoara fina

150 ml lapte

coaja de la o lamaie

sare

 

pentr topping:

45 ml apa

100 g zahar

2 lamai taiate felii subtiri

125 g zahar pudra

sucul de la 2 lamai

Un tort cu legume delicios.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.