1.Amestecă cacaua cernută cu 175 ml de apă fierbinte. Freacă untul cu ciocolata topită, zahărul şi esenţă de vanilie după gust. Adaugă şi amestecul de cacao şi freacă până devine o spumă. Adaugă ouăle, pe rând, alternând cu făina.
2.Bate smântâna bine şi încorporeaz-o în compoziţia de tort. Împarte-o în două şi toarnă-le în forme de copt, tapetate cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 30-35 de minute. După ce le-ai scos din cuptor, lasă blaturile să se răcorească şi abia apoi scoate-le din forme.
3.Pentru cremă, pune pe foc mic smântâna dulce şi adaugă ciocolata de casa ruptă. Amestecă uşor şi dă deoparte când s-a topit ciocolata. La final, adaugă esenţa şi lasă să se răcească, amestecând uşor.
4.Pune jumătate din cremă peste un blat, acoperă cu jumătăţi de căpşuni şi pune deasupra al doilea blat. Ornează acest tort de ciocolata cu restul de cremă şi căpşune proaspete. Dă la frigider cel puţin 4-5 ore înainte de a servi tortul.
4 linguri cu cacao
125 g unt
100 g ciocolată menaj
350 g zahar muscovado
2 ouă
300 g făină
100 ml smântână
350 g capşuni
esenţă de vanilie
Pentru crema
300 ml smântână dulce
200 g ciocolată menaj
esenţă de vanilie
Adaugă comentariu