1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de 24 cm cu ulei. Tapeteaza tava cu cacao.
2. Topeste ciocolata, lichiorul si untul la foc mic pana obtii un amestec omogen. Indeparteaza de pe foc.
3. Amesteca migdalele, praful de copt, cacao si sare intr-un castron si toarna ciocolata topita deasupra. Amesteca bine.
4. Bate albusurile de ou si pune spuma formata in amestecul cu ciocolata.
5. Toarna in tava si intinde uniform. Tine la cuptor timp de 35 de minute. Indeparteaza din cuptor si lasa la racit in tava.
6. Taie 60g de ciocolata si incalzeste-o impreuna cu smantana pe foc. Presara peste acest tort de ciocolata. Rade si restul de ciocolata deasupra si asteapta ca glazura sa se raceasca. Se serveste cu frisca.
200g de ciocolata neagra, sfaramata
100ml de lichior
200g de unt moale
250g de zahar brun
5 oua, separate
200g de migdale
3g de praf de copt
30g de cacao
1g sare
Glazura
100g de ciocolata neagra
60ml de smantana
Comentariu