Pentru că de sertul nu poate lipsi de la masa de Paști, vă propunem un tort de ciocolată spectaculos.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 10-12
Ingrediente:
- 150 ml ulei floarea soarelui
- 175 g făină cu agent de creștere
- 4 linguri cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 140 g zahăr pudră
- 2 lignuri sirop arțar
- 2 ouă
- 150 ml lapte integral
Pentru glazură și cremă:
- 125 ml smântână
- 1 lingură unt
- 140 g ciocolată neagră
- 4 linguri gem de caise sau zmeură
Pentru trufe:
- 100 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăți
- 1 linguriță unt moale
- 40 g biscuiți digestivi
- 2-3 linguri bile decorative ( colorate )
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 160 de grade.
- Tapetați două tăvi cu diametrul de 20 cm cu făină.
- Combinați toate ingredientele pentru blat într-un bol și amestecați-le cu mixerul, până obțineți un aluat neted.
- Distribuiți compoziția în cele două forme pregătite și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. până când blatul trece testul cu scobitoarea.
- Scoateți tăvile din cuptor și lăsați blatul să se răcească timp de 10 minute înainte de a fi scos din formă.
- În acest timp preparați trufele.
- Topiți ciocolata pe baie de abur și combinați-o cu untul.
- Fărâmițați biscuiții într-un procesor de alimente.
- Amestecați biscuiții cu ciocolata topită și lăsați compoziția la frigider timp de 20 de minute.
- Din compoziția rezultată puteți obține până la 11 bile.
- Pentru glazură, vărsați smântâna într-un vas și plasați-o pe un alt vas cu apă fierbinte, la foc mediu.
- Când începe să se încălzească adăugați untul și amestecați până când acesta s-a topit.
- Rupeți ciocolata în bucăți și adăugați-o în acest amestec.
- Amestecați până când ciocolata este topită.
- Lăsați glazura la rece timo de 30 de minute.
- Uniți cele două blaturi cu un strat de glazură.
- Restul glazurii distribuiți-o la final pe întreaga suprafața a tortului și deocorați-l cu biluțe tăvălite prin amestec decorativ în prealabil.
Autor : Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu