Home » Promo » Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana
Promo

Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, unge doua tavi de tort de 20 cm si tapeteaza-le cu hartie de copt.

2. Incalzeste laptele si apa si lasa la fiert, adaugand 60 g de cacao. Amesteca pana se dizolva. Adauga uleiul si lasa deoparte.

3. Bate ouale, adauga zaharul, cate o lingura treptat, si bate incontinuu pana obtii un amestec omogen si gros, aproximativ 10 minute.

4. Combina cacaua si faina si pune amestecul peste oua. Amesteca pana se omogenizeaza. Adauga compozitia de lapte si mai amesteca o data.

5. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa la cuptor timp de 20-25 de minute. Lasa-le la racit.

6. Topeste ciocolata impreuna cu smantana pana obtii un amestec omogen si lasa la racit la temperatura camerei.

7. Taie fiecare tort transversal in cate doua parti. Pune ganache-ul intre straturile de tort si decoreaza cu bomboane de ciocolata.

 

credit foto: Guliver

Poza principala

h_01290612-400.gif

pentru blat
125ml de lapte
125ml de apa
100ml de ulei
4 oua
375g de zahar
375g de faina
125g cacao
10g de bicarbonat
pentru crema ganache
300g de ciocolata neagra, taiata marunt
250ml de smantana

1 pachet de bomboane de ciocolata

Iata un tort cremos si extrem de gustos. Il puteti decora cu orice, daca nu va plac bomboanele de ciocolata.
Numar de portii
14-16
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • am facut acest tort si vreau sa spun ca este cea mai simpla reteta pe care am facut-o vreodata.tortul este un hit la mine in familie si am dat reteta si la prieteni.oricum merita incercat,este prea bun.
  • Eu fac altfel crema Ganache.Pun la fiert 200g.ciocolata de menaj cu 200 ml. frisca lichida si las sa fiarba , amestecand mereu pana se topeste ciocolata.Se lasa crema obtinuta o noapte la racit , apoi se amesteca crema cu mixerul si in crema se pot pune nuci ,alune, fructe confiate etc.
  • Am citit reteta, dar nu inteleg ce facem cu laptele, apa si ulei de la punctul 2 al descrierii modului de preparare. Banuiesc ca se incorporeaza cu ouale la un moment dat si cu faina, dar cand si in ce mod?
    Multumesc!