1.Se pune untul intr-o tigaie, la foc puternic, 1 minut.
2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.
3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca.
4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine.
4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri.
5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita.
6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca.
7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas.
Pofta buna!
2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.
3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca.
4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine.
4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri.
5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita.
6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca.
7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas.
Pofta buna!
Pentru aluatul de clatite:
250g.faina,
4 oua,
20g. zahar,
500ml. lapte,
40g. unt,
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
2 oua,
1 galbenus,
20g. zahar,
100g.unt,
150g.ciocolata neagra,
200g. de crema de ciocolata (din comert, exNutela),
1 buc. ananas
Pentru glazura:
3 linguri cacao,
12 linguri zahar,
unt cat o nuca
250g.faina,
4 oua,
20g. zahar,
500ml. lapte,
40g. unt,
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
2 oua,
1 galbenus,
20g. zahar,
100g.unt,
150g.ciocolata neagra,
200g. de crema de ciocolata (din comert, exNutela),
1 buc. ananas
Pentru glazura:
3 linguri cacao,
12 linguri zahar,
unt cat o nuca
Este o reteta originala si gustoasa…
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu