1.Prepară mai întâi clătitele: amestecă laptele cu făina cât să nu rămână cocoloașe, adaugă apa minerală, oul și un praf de sare. Încinge o tigaie, unge-o cu ulei, toarnă aluat cu un polonic. Când se ia ușor (durează un minut), întoarce și prăjește pe partea cealaltă. Ies vreo 12 clătite din cantitatea asta.
2.Urmează umplutura: toacă mărunt ceapa, ciupercile și baconul și pune-le, împreună cu un praf de sare, într-o tigaie de teflon încinsă. Lasă pe foc, amestecând continuu, până ce scade apa lăsată de ciuperci. Condimentează după gust cu piper negru proaspăt măcinat.
3.Sosul se prepară rapid: pune untul la încins, adaugă smântâna și parmezanul. Amestecă, apoi adaugă amidonul. Dacă ţi se pare că e prea gros, adaugă un pic de lapte.
4.Montează tortul. Pentru că ai 12 clătite, e mai bine să faci două, sunt mai arătoase pe masă. Așadar, o foaie de clătită, un pic de umplutură, sos… și tot așa până ce se termină cu foile de clătită. Servește cu foi de radicchio ca decor. Tortul e bun cald, dar și rece.
Truc. Pune în sosul alb un pic de brânză de burduf – o lingură e de ajuns. Sosul iese mai interesant, mai picant, tocmai bun pentru un pahar cu vin alb.
credit foto: © S.E. shooting – Fotolia.com
150 g făină
1 ou
100 ml apă minerală
300 ml lapte
sare
pentru umplutură:
1 ceapă
6-7 ciuperci
50 g bacon
sare, piper
pentru sos:
1 lingură cu unt
50 ml smântână de gătit
50 g parmezan ras
1 linguriţă cu amidon
Clătite cu carne afumată de pui
Adaugă comentariu