Home » Tort de ficat

Tort de ficat

1.Ceapa se taie cubulete.Morcovii se taie julien.Se caleste ceapa in ulei vegetal, se adauga morcovii ,se calesc in continuare ,se sareaza si se pipereaza.
2.Ciupercile se toaca ,se calesc si se sareaza dupa gust.
3.Intr-un castron,se amesteca ceapa ,morcovii si ciupercile calite si deja racite ,se adauga maioneza si se omogenizeaza bine.
4.Branza se rade.
5.Se curata ficatul de pielite si se trece prin masina de carne sau prin blender.Se adauga ouale,faina, sarea, piperul si se amesteca bine.Din aceasta compozitie se coco 5 clatite cu diametrul de 16cm.
6.Pe o farfurie lata ,se aseaza o clatita , se unge cu amestec de ceapa, morcovi, ciuperci si maioneza, se presara branza rasa .La fel se procedeaza si cu celelate clatite si ingrediente .Se orneaza dupa gust.De exemplu, se poate rade branza rasa pe toata suprafata tortului si sa se orneze cu rosii cherry ,una in mijlocul tortului ,iar 6 pe margini ,in functie de cele 6 portii .De asemenea ,se orneaza cu frunzulite de patrunjel verde.Se tine tortul la rece ,in frigider, 4-6 ore si chiar si peste noapte.
Pofta buna!
700g.ficat de vita,
2 oua,
100ml. lapte,3-4 cepe,
2-3 morcovi,
600-700g.ciuperci,
80-100g. branza,
150g.maioneza,
ulei vegetal,sare,
piper
Este un excelent aperitiv!
Numar de portii
6
Calorii
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.