In prima zi, pregateste blatul. Bate albusurile spuma, adauga zaharul in ploaie si bate in continuare, pana obtii o spuma tare. Adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele, incorporeaza galbenusurile (unul cate unul), apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Toarna in ploaie faina amestecand de jos in sus. Coace blatul in tava rotunda pentru tort (unsa si tapetata in prealabil), la foc potrivit, o jumatate de ora. Dupa racire, taie-l in trei straturi egale si lasa-l la insiropat cu sucul de ananas.
A doua zi, pune pe platou un blat si aseaza deasupra fructele taiate cubulete (bananele se taie ultimele, ca sa nu se innegreasca) si un strat de frisca bine batuta.
Adauga cel de-al doilea blat de tort si adauga un nou strat de fructe si frisca. Dupa ce acoperi cu cel de-al treilea blat, imbraca tortul cu frisca si orgeaza-l cu felii de fructe.
Sursa: Revista FEMEIA.
8 oua,
8 linguri de faina,
8 linguri de zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 lamaie (coaja rasa si zeama),
praf de copt,
70 g stafide albe,
1 cutie mare compot de ananas,
4 kiwi,
2 banane,
3 mandarine,
frisca
Adaugă comentariu