1.Amestecă într-un castron uleiul cu ouăle. Adaugă zahărul brun și bate bine până ce acesta se topește.
2.Încorporează treptat făina cernută cu bicarbonatul și un praf de sare, nucile măcinate, stafidele (dacă-ți plac) și morcovii.
3.Adaugă scorțișoara și vanilie după gust și, opțional, un praf de nucșoară. Toarnă compoziția de tort cu morcovi și nuca într-o formă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt, nivelează și dă la cuptor până trece testul scobitorii (cam 40-50 de minute).
4.Pentru glazură amestecă toate ingredientele. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcorească. Îmbracă-l în glazură și ornează-l cu nucă și puțină scorțișoară.
credit foto: © A_Lein – Fotolia.com
2 ouă
200 g zahăr brun
300 g morcovi rași
180 g făină
140 ml ulei de floarea-soarelui
100 g nucă măcinată + câteva nuci jumătăți
50 g stafide (opțional)
½ linguriță cu bicarbonat
1 linguriță rasă cu scorțișoară
nucșoară (opțional)
sare
vanilie
pentru glazură:
250 g cremă de brânză
50 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
vanilie
Adaugă comentariu