Home » Deserturi & băuturi » Tort de morcovi cu nucă
Deserturi & băuturi

Tort de morcovi cu nucă

1.Amestecă într-un castron uleiul cu ouăle. Adaugă zahărul brun și bate bine până ce acesta se topește.

2.Încorporează treptat făina cernută cu bicarbonatul și un praf de sare, nucile măcinate, stafidele (dacă-ți plac) și morcovii.

3.Adaugă scorțișoara și vanilie după gust și, opțional, un praf de nucșoară. Toarnă compoziția de tort cu morcovi și nuca într-o formă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt, nivelează și dă la cuptor până trece testul scobitorii (cam 40-50 de minute).

4.Pentru glazură amestecă toate ingredientele. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcorească. Îmbracă-l în glazură și ornează-l cu nucă și puțină scorțișoară.

credit foto: © A_Lein – Fotolia.com

 

Tort de mere cu zahăr ars

Poza principala

tort_de_morcovi__fotolia_48840874_subscription_xl.jpg_c_a_lein_-_fotolia.com_mica.jpg

2 ouă

200 g zahăr brun

300 g morcovi rași

180 g făină

140 ml ulei de floarea-soarelui

100 g nucă măcinată + câteva nuci jumătăți

50 g stafide (opțional)

½ linguriță cu bicarbonat

1 linguriță rasă cu scorțișoară

nucșoară (opțional)

sare

vanilie

 

pentru glazură:

250 g cremă de brânză

50 g unt la temperatura camerei

150 g zahăr pudră

vanilie

 

Tort de ananas si morcovi

Poate vi se pare ciudat, dar rețeta de tort de morcovi cu nucă este chiar grozavă.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.