Home » Deserturi & băuturi » Tort de nuci si cafea
Deserturi & băuturi

Tort de nuci si cafea

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Pentru blaturi, amesteca toate ingredientele intr-un castron si bate-le pana se omogenizeaza. Imparte amestecul in cele doua tavi. Coace blaturile de tort timp de 30 de minute.

3. Scoate blaturile din cuptor si lasa-le la racit in tavi timp de cateva minute.

4. Pentru umplutura. Mixeaza impreuna untul, zaharul pudra si esenta de cafea pana se omogenizeaza, adaugand o lingura de apa clocotita daca mixtura este foarte groasa. Uneste blaturile racite cu jumatate din crema, iar restul pune-l intr-un sprit.

5. Orneaza acest tort de nuci cu cafea cu 6-8 floricele pe suprafata tortului si pune cate o jumatate de nuca peste fiecare dintre ele. Da tortul cu crema la rece macar o ora inainte de a-l servi celor dragi.

Tort cu crema de nuci

 

credit foto: Guliver

Poza principala

rexfeatures_631206emica.jpg

Pentru tort:
2 linguri de esenta de cafea
175 g de unt
175 g de zahar brun
3 oua medii
175g de faina
100 g de nuci
Pentru umplutura:
125 g de unt
250 g de zahar pudra
2 linguri de esenta de cafea
6-8 nuci, injumatatite
2 tavi rotunde de copt

Un tort cu nuci si cafea extrem de gustos si de energizant, perfect pentru mesele festive.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.