1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Pentru blaturi, amesteca toate ingredientele intr-un castron si bate-le pana se omogenizeaza. Imparte amestecul in cele doua tavi. Coace blaturile de tort timp de 30 de minute.
3. Scoate blaturile din cuptor si lasa-le la racit in tavi timp de cateva minute.
4. Pentru umplutura. Mixeaza impreuna untul, zaharul pudra si esenta de cafea pana se omogenizeaza, adaugand o lingura de apa clocotita daca mixtura este foarte groasa. Uneste blaturile racite cu jumatate din crema, iar restul pune-l intr-un sprit.
5. Orneaza acest tort de nuci cu cafea cu 6-8 floricele pe suprafata tortului si pune cate o jumatate de nuca peste fiecare dintre ele. Da tortul cu crema la rece macar o ora inainte de a-l servi celor dragi.
credit foto: Guliver
Pentru tort:
2 linguri de esenta de cafea
175 g de unt
175 g de zahar brun
3 oua medii
175g de faina
100 g de nuci
Pentru umplutura:
125 g de unt
250 g de zahar pudra
2 linguri de esenta de cafea
6-8 nuci, injumatatite
2 tavi rotunde de copt
Adaugă comentariu