- Fierbe pastele la jumătatea timpului indicat de producător şi lasă-le la scurs într-o sită.
- Topeşte o lingură cu unt, adaugă brânza telemea şi crema de brânză, jumătate din smântână şi parmezan. Amestecă până se formează un sos.
- Pune pastele (în picioare) într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Toarnă deasupra sosul de brânză.
- Bate oul cu restul de brânză şi parmezan şi toarnă deasupra pastelor. Pune 2-3 frunze de salvie şi dă la cuptor până se formează deasupra o crustă aurie, crocantă şi apetisantă.
- Scoate din forma cu pereţi detaşabili, ornează cu feliile de prosciuto şi taie felii potrivit de groase. Să aveţi poftă!
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
200 g paste tubulare drepte
200 g brânză telemea
200 g cremă de brânză (dulce sau sărată)
100 g smântână
100 g parmezan ras
100 g prosciuto
1 ou mare
frunze de salvie
pesmet
unt
sare
Pentru mesele uşoare, dar şi surprinzătoare, pregăteşte-le celor dragi o reţetă grozavă cu paste.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu