Home » Mâncăruri » Tort de paste cu branza
Mâncăruri

Tort de paste cu branza

  1. Fierbe pastele la jumătatea timpului indicat de producător şi lasă-le la scurs într-o sită.
  2. Topeşte o lingură cu unt, adaugă brânza telemea şi crema de brânză, jumătate din smântână şi parmezan. Amestecă până se formează un sos.
  3. Pune pastele (în picioare) într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Toarnă deasupra sosul de brânză.
  4. Bate oul cu restul de brânză şi parmezan şi toarnă deasupra pastelor. Pune 2-3 frunze de salvie şi dă la cuptor până se formează deasupra o crustă aurie, crocantă şi apetisantă.
  5. Scoate din forma cu pereţi detaşabili, ornează cu feliile de prosciuto şi taie felii potrivit de groase. Să aveţi poftă!

 

credit foto: Thinckstock

Poza principala

tort_de_paste_cu_branza_mi.jpg

200 g paste tubulare drepte

200 g brânză telemea

200 g cremă de brânză (dulce sau sărată)

100 g smântână

100 g parmezan ras

100 g prosciuto

1 ou mare

frunze de salvie

pesmet

unt

 

sare

Pentru mesele uşoare, dar şi surprinzătoare, pregăteşte-le celor dragi o reţetă grozavă cu paste.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.