Amestecati untul pana devine moale si cremos. Treptat, puneti zaharul si bateti pentru 10 minute sau pana se dizolva. Adaugati ouale, unul cate unul, si mixati cate un minut pentru fiecare. Turnati esenta de vanilie.
Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Adaugati, treptat, cate putin zahar si putin din compozitia de faina peste amestecul de unt, mixand temeinic de fiecare data.
Turnati crema intr-o forma de tort de 25 cm diametru si coaceti la 160 de grade pana cand se rumeneste pe deasupra sau pana cand scobitoarea infipta in blat iese curata.
Scoateti blatul din cuptor si lasati la racit pe un platou. Turnati ciocolata topita pe deasupra si lasati deoparte pana se asaza. Decorati cu oua de Paste de ciocolata, bomboane sau alune.
250 g unt
250 g zahar
4 oua
5 ml esenta de vanilie
375 g faina
10 g praf de copt
un praf de sare
250 ml lapte
400 g ciocolata neagra, topita
oua decorative de Paste
Adaugă comentariu