1.Pentru prepararea cremei pariziene încălzește frișca fără a o da în clocot. Adaugă ciocolata rasă și amestecă până când se topește. Lasă la rece minim 3 ore sau peste noapte.
2.Într-un vas, amestecă făina cu praful de copt, cacaua, zahărul și zahărul vanilinat. Adaugă ouăle, laptele și amestecă energic. Încorporează și glazura topită cu untul și răcorită.
3.Răstoarnă compoziția într-o formă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră. După ce s-a răcit blatul, îndepărtează hârtie de copt și taie-l în trei foi.
4.Scoate din frigider crema de ciocolată și mixează-o până obții o spumă cremoasă. Întinde-o pe prima foaie și așază deasupra a doua foaie.
5.Pentu crema de ouă, bate frișca cu zahărul vanilat. Pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă, după care las-o la bain marie până se dizolvă.
6.Încorporează gelatina în lichiorul de ouă, după care toarnă ușor peste frișcă. Crema astfel obținută întinde-o peste a doua foaie. Acoperă cu utima foaie și lasă la rece alte 3 ore. Decorează cu frișcă sau cu zahăr pudră.
Pentru crema pariziană:
250 g ciocolată de menaj rasă
250 ml frișcă lichidă
Pentru blat:
1 plic Glazură neagră Dr. Oetker
250 g unt sau margarină
300 g făină
4 linguri rase cu praf de copt Dr. Oetker
1 plic cu cacao Dr. Oetker
250 g zahăr
1 plic cu zahăr vanilinat Dr. Oetker
4 ouă
125 ml lapte
Pentru crema de lichior de ouă:
400 ml frișcă
1 plic cu zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
1 plic cu gelatină Dr. Oetker
100 ml apă
125 ml lichior de ouă
Adaugă comentariu