Home » Deserturi & băuturi » Tort de Paște
Deserturi & băuturi

Tort de Paște

1.Pentru prepararea cremei pariziene încălzește frișca fără a o da în clocot. Adaugă ciocolata rasă și amestecă până când se topește. Lasă la rece minim 3 ore sau peste noapte.

2.Într-un vas, amestecă făina cu praful de copt, cacaua, zahărul și zahărul vanilinat. Adaugă ouăle, laptele și amestecă energic. Încorporează și glazura topită cu untul și răcorită. 

3.Răstoarnă compoziția într-o formă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră. După ce s-a răcit blatul, îndepărtează hârtie de copt și taie-l în trei foi. 

4.Scoate din frigider crema de ciocolată și mixează-o până obții o spumă cremoasă. Întinde-o pe prima foaie și așază deasupra a doua foaie.

5.Pentu crema de ouă, bate frișca cu zahărul vanilat. Pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă, după care las-o la bain marie până se dizolvă. 

6.Încorporează gelatina în lichiorul de ouă, după care toarnă ușor peste frișcă. Crema astfel obținută întinde-o peste a doua foaie. Acoperă cu utima foaie și lasă la rece alte 3 ore. Decorează cu frișcă sau cu zahăr pudră.

 

Poza principala

tort_mic_1.jpg

Pentru crema pariziană:

250 g ciocolată de menaj rasă

250 ml frișcă lichidă

Pentru blat:

1 plic Glazură neagră Dr. Oetker 

250 g unt sau margarină

300 g făină

4 linguri rase cu praf de copt Dr. Oetker 

1 plic cu cacao Dr. Oetker 

250 g zahăr 

1 plic cu zahăr vanilinat Dr. Oetker 

4 ouă

125 ml lapte

Pentru crema de lichior de ouă:

400 ml frișcă

1 plic cu zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker 

1 plic cu gelatină Dr. Oetker

100 ml apă

125 ml lichior de ouă

Dacă ai invitați la masa de Paște, trebuie neapărat să pregătești acest tort absolut delicios.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.