1. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei cu ingredientele uscate si mixati bine.
2. Combinati scortisoara, nucsoara, sfecla rosie, morcovul, laptele si nucile intr-un vas pentru mixaj. Amestecati apoi cu aluatul. Pulverizati o tava pentru tort cu spray antiaderent sau ungeti-o cu unt.
3. Puneti aluatul in tava si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti si lasati la racit.
4. Amestecati smantana grasa cu vanilia. Turnati peste tortul cu sfecla rosie racit si serviti.
420g faina
15g bicarbonat de amoniu
1g sare
250g ulei de floarea soarelui
400g zahar
4 oua
5g scortisoara fina
1g nucsoara fina
500g sfecla rosie, curatata si rasa
250g morcov ras
150ml lapte
100g miez de nuca faramitata
1x420g cutie smantana grasa
5ml esenta de vanilie
Adaugă comentariu