Home » Deserturi & băuturi » Tort diplomat cu fructe din compot
Deserturi & băuturi

Tort diplomat cu fructe din compot

tort diplomat

Acest tort diplomat cu fructe din compot este un desert ușor, răcoros, surprinzător de simplu de pregătit. Un desert potrivit pentru cele mai frumoase aniversări în familie!

Ingrediente (10-12 porții)

  • 300 g pișcoturi
  • 300 g fructe din compot (caise, piersici, mango, portocale)
  • 16 g gelatină (sau 8 foi)
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 2-3 pliculețe cu zahăr vanilat
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri cu gemul preferat
  • sare

Pentru gelatina de portocale

  • 400 ml suc de portocale/nectar de caise
  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 pliculeț cu gelatină

Încearcă și: Cheesecake vegan, simplu și ușor

Mod de preparare

Freacă ouăle cu zahărul și un praf de sare până obții o compoziție fină. Toarnă laptele călduț și pune pe foc mic (sau la bain-marie) până crema capătă consistență. Lasă să se răcorească.

Între timp, pune gelatina la înmuiat în apă rece (conform instrucțiunilor de pe plic) și după 10 minute adaug-o în crema de ouă. Amestecă până gelatina s-a dizolvat.

Bate frișca cu mixerul, oprește 3-4 linguri și încorporează restul în cremă, împreună cu fructele din compot foarte bine scurse și tăiate bucățele.

Tapetează cu pișcoturi pereții și fundul unei forme de tort cu pereți detașabili. Toarnă deasupra gemul și nivelează cu atenție, apoi compoziția de șarlotă și fructe.

Pentru gelatina de portocale, amestecă apa cu zahărul și încălzește siropul rezultat. Adaugă gelatina înmuiată în apă rece și amestecă să se încorporeze. Dă deoparte și toarnă sucul de portocale (bine strecurat). Amestecă și toarnă deasupra tortului. Acoperă cu o folie alimentară și dă la rece pentru cel puțin 6 ore.

Înainte de a-l servi, ornează tortul diplomat cu fructe din compot cu frișcă și, în funcție de gust și inspirație, bucățele de fructe.

Sugestia eCuisine. Dacă doriți să ornați tortul diplomat cu fructe din compot cu gelatină roșie, adăugați sirop de zmeură, cireșe, vișine ori suc de sfeclă. Dacă doriți să vă surprindeți invitații cu un tort cu gelatină albastră, folosiți suc de mure, iar dacă doriți ca gelatina să fie verde, uitați de colorant, folosiți kiwi pasat fin și strecurat printr-o sită.

Poftă bună!

Încearcă și: Tort zebră cu cremă de banane 

 

 

Sursă foto: Guliver/Thinkstock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.