Separi galbenusurile de albusuri. Pe acestea din urma le bati spuma, apoi incorporezi treptat zaharul, batand vartos. Amesteci si galbenusurile, apoi le torni in spuma. Cerni peste amestecul de oua faina amestecata cu amidon, amesteci pana obtii o coca.
Tapetezi o tava cu hartie de copt si dai aluatul de tort la cuptor cca 12 minute, la foc moderat. Dupa ce-l scoti, il lasi sa se raceasca.
Umplutura:
Inmoi gelatina, speli smochinele, le tai bucatele, incalzesti vinul intr-o olicica si pui smochinele si zaharul sa dea intr-un clocot. Dai olicica deoparte. Introduci gelatina in vin, apoi il pui la frigider pentru 1 ora, sa obtii un jeleu. in el o sa incorporezi masa de frisca.
Blatul il tai in felii, pe care le asezi intr-un castron tapetat cu folie alimentara de plastic. Resturile de blat le faramitezi. Pui 1/3 din crema de smochine peste felii, apoi 1/3 din firimituri.
Repeti operatiunea de 2 ori. Pui tortul la frigider 2 ore. Intre timp topesti ciocolata la bain-marie si bati frisca bine, apoi le amesteci.
Scoti tortul din frigider, il rastorni pe platou, scoti folia si il imbraci complet cu crema de frisca. Decorezi tortul de frisca cu perle de zahar si cu smochina pe care ai aplicat foita aurie.
Sursa: Revista FEMEIA.
Blat:
4 oua
100 g zahar
100 g faina
20 g amidon
Umplutura:
12 smochine proaspete
300 ml vin rosu, 80 g zahar
300 ml frisca, 8 foi de gelatina alba
Crema:
300 g frisca
150 g ciocolata alba
3 pliculete de intaritor de frisca
In plus:
perlute din zahar argintii
foita aurie
1 smochina uscata
Adaugă comentariu