1. Folositi un castron de sticla sau metal, pentru a grabi inghetarea preparatului. Folositi 2.5 litri de inghetata de vanilie pentru primul strat. Nu trebuie sa fie foarte moale, trebuie sa stea lipita de peretii vasului. Intindeti bine inghetata la baza si pe peretii vasului. Nu va temeti sa va folositi maine, asa veti avea un control mai mare. Dati imediat la congelator pentru a ingheta complet.
2. Pentru urmatorul strat, amestecati fructele glasate si nucile sau alunele in inghetata de ciocolata. De indata ce inghetata de vanilie s-a intarit, puneti stratul de inghetata de ciocolata, ca la pasul 1, si dati imediat la congelator.
3. Amestecati restul de inghetata de vanilie cu ciresele glasate si puneti urmatorul strat peste stratul de ciocolata si dati la congelator imediat. Acum aveti 3 straturi de inghetata.
4. Bateti frisca pana se intareste si adaugati caramelul, apoi puneti amestecul in bolul cu inghetata, ca al patrulea strat. Acoperiti cu folie de plastic si dati la congelator.
Pentru servire: Topiti ciocolata neagra si lasati-o putin sa se raceasca, dar nu de tot. Scoateti tortul de inghetata de la congelator si rasturnati-l pe un platou. Turnati ciocolata topita si putin racita pe deasupra, presarati bilutele decorative si serviti imediat.
4 kg inghetata de vanilie, topita putin la temperatura camerei
2 kg inghetata de ciocolata, topita putin la temperatura camerei
140 g mix fructe glasate, taiate
100 g alune sau nuci, prajite
100 g cirese glasate, tocate
250 ml frisca
1 cutie sos de caramael
100 g ciocolata neagra
bilute decorative
Adaugă comentariu