Se preincalzeste cuptorul la 180 de gr. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se amseteca faina de tarate cu taratele de grau, amidon, indulcitor si praf de copt. Se adauga iaurtul, esenta de capsuni si galbenusurile, se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi usor peste amestecul de fainuri.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort neaderenta, unsa in prealabil cu putin ulei. se coace timp de 25-30 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.
Cupola
Intr-un castron mai mare se mixeaza crema de branza cu lapte batut/iaurt si indulcitor. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Fructele de padure se paseaza. Gelatina se pune pe aragaz pana se dizolva – ATENTIE – NU SE FIERBE!!!!
Se inglobeaza apoi in amestecul de branza si iaurt. Compozitia se imparte in trei. In prima se pune cacao si lapte praf fin, in a doua fructe de padure iar in a treia esenta de vanilie. Fiecare crema se mixeaza bine. Se tapeteaza un castron cu folie alimentara si se toarna crema de alba. Se da la frigider cca. 30 de min. Deasupra se toarna crema de fructe de padure.
Se baga iar la frigider pentru 30 de min. In final se toarna crema de cacao iar deasupra se aseaza blatul racit. Blatul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca si diametrul castronului.
Se da la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Rulada
Se separa albusurile de galbenusuri. Budinca de cacao se amesteca cu faina de tarate si indulcitor. Se aduga galbenusurile, esenta de rom si iaurtul si se mixeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in amestecul de fainuri.
Se toarna intr-o tava neaderenta, tapetata cu foaie teflonata sau din silicon si se coace la 180 gr. timp de 10-12 min. Cand este gata se scoate pe un servet umed. Deasupra punem un alt servet umed sa nu se intareasca.
Dupa ce s-a racit ungem foaia de rulada cu gem dietetic, apoi cu ajutorul servetului o rulam.
O impachetam strans in folie alimentara si o dam la rece.
Asamblare tort
Tortul se rastoarna pe un platou si cu grija se indeparteaza folia alimentara. Rulada se taie feliute si se pune de jur- imprejurul tortului. Deasupra se presara un pic de cacao.
Se da la rece pana in momentul servirii!!!!
2 oua
4-5 linguri indulcitor
4 linguri faina tarate de ovaz
2 linguri tarate de grau
1 lingura amidon
150 gr. iaurt
1 plic praf de copt e
senta de capsuni
1 praf de sare
Cupola
200 gr. fructe de padure
12 foi gelatina
esenta de vanilie 6-7 linguri indulcitor
400 gr. crema branza de vaci
800 ml. lapte batut/iaurt
1 lingura de cacao
3 linguri lapte praf(optional)
Rulada
gem de visine dietetic
esenta de rom
1 plic budinca cu gust de ciocolata neagra
2 linguri faina de tarate de ovaz
5 oua
6 linguri indulcitor
Adaugă comentariu