1. Pune migdalele într-un bol cu apa clocotita. Lasa 2-3 minute, clatește-le cu apa rece și curata coaja. Pentru a le întari aroma, pune miejii într-o tigaie uscata, la foc mic, pâna devin aurii.
2. Macina nucile și migdalele, apoi adauga în mixer 400 g de ciocolata rupta în bucatele și amesteca.
3. Separat, freaca 250 g de unt moale (la temperatura camerei) cu zaharul pâna când compozitia devine fina și cremoasa.
4. Adauga galbenușurile pe rând, amestecând dupa fiecare pâna se încorporeaza. La final, adauga esenta de rom și compozitia de ciocolata, nuci și migdale.
5. Bate albușurile spuma cu un praf de sare și încorporeaza-le în compozitia pregatita mai sus. Rastoarna într-o tava cu pereti detașabili, unsa și tapetata cu hârtie de copt.
6. Da la cuptorul preîncalzit 30-40 de minute ori pâna ce scobitoarea-test iese curata din aluat. Lasa sa se racoreasca și scoate inelul detașabil.
7. Pune pe foc mic restul de ciocolata împreuna cu smântâna dulce și lingura cu unt. Amesteca pâna ce obtii o compozitie omogena și cremoasa. Rastoarn-o peste tortul racorit. Taie-l când s-a racit complet. Un pahar cu vin dulce, alb și rece, este bine-venit.
6 oua
600 g ciocolata amaruie
150 g migdale
150 g nuca
250 g unt + o lingura
100 g zahar pudra
3 linguri cu smântâna dulce
esenta de rom
sare
Adaugă comentariu