Deserturi & băuturi

Tort Kodrit Kadir

Text
Tort Kodrit Kadir
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tort_kodrit_kadir_img_6836.jpg

Ingrediente – crema caramel

800 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahăr vanilat
1 esență de rom

Ingrediente – blat

1 ou
100 g zahăr
100 ml lapte
100 ml ulei
praf de copt
100 g făină
3 linguri de cacao
1 lingură de cafea/nes

Mod de preparare

Amesteci într-un vas oul cu zahărul, laptele, uleiul, făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao cu nes. Amesteci bine. Pentru caramel, bați ouăle cu zahărul, apoi adaugi zahărul vanilat, esența de rom, un praf de sare şi laptele. Amesteci bine și lași deoparte. Într-un alt vas, caramelizezi 5 linguri de zahăr. Lași puțin să se întărească și adaugi caramelul făcut mai devreme. Imediat, torni în mijloc compoziția de blat. Va arăta foarte ciudat, pentru că se va împrăștia în tot vasul, însă fiți fără grijă, la coacere se va ridica la suprafață. Introduci vasul în cuptorul încălzit, pentru circa 35-40 de minute. Pentru o mai bună siguranță a coacerii, faci testul scobitoarei. Când este gata, scoți vasul din cuptor și lași blatul să se răcească.

Apoi pui platoul pe care vrei să servești tortul peste vasul care a fost în cuptor (atenție ce fel de vas folosești) și, printr-o mișcare rapidă, răstorni tortul. Vei avea astfel, un tort cu trei straturi: caramel, cremă de zahăr ars și blat. Poți orna tortul și cu frișcă sau fructe de sezon, pentru o variantă mai răcoroasă.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE