Tort Mississippi de la Gordon Ramsey

  1. Pentru a prepara blatul introduceți biscuiții digestivi într-o pungă sigilată și sfărâmați-i bine cu un făcăleț.
  2. Puneți-i într-un bol mare. 
  3. Topiți untul și ciocolata într-un bol termorezistent, la bain-marie. 
  4. Amestecați până se înmoaie, apoi luați bolul de pe foc, turnați biscuiții sfărâmați și amestecați până se omogenizează bine.
  5. Puneți acest amestec într-o formă de tort cu diametrul de 23 cm și fund detașabil.
  6. Cu o spatulă, apăsați compoziția pe fundul și pe  marginile formei, pentru a o nivela.
  7. Lăsați blatul la rece pentru a se întări. 
  8. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  9. Pentru a prepara crema, topiți ciocolata și untul într-un bol la bain – marie, apoi puneți vasul deoparte și lăsași crema să se răcească.
  10. În alt bol mare, bateți cu mixerul ouăle și cele două tipuri de zahăr muscovado până când se îngroașă și își dublează volumul.
  11. Adăugați crema și amestecați, apoi adăugați ciocolata topită și untul.
  12. Turnați amestecul peste blatul de biscuiți și dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
  13. Lăsați-l să se răcească bine înainte de a-l scoate din formă.
  14. Pentru topping, bateți smântâna cu zahăr pudră după gust, până obțineți o frișcă groasă.
  15. Turnați-o peste blatul răcit și presărați deasupra cicolată rasă.
  16. Înainte de servire, tăiați tortul felii.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

tort_mississippi_-_gordon_ramsey.jpg

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt, tăiat cubulețe
  • 60 g ciocolată neagr, tocată

Crema de ciocolată:

  • 180 g ciocolată amăruie, tocată
  • 180 g unt nesărat, tăiat cubulețe
  • 4 ouă mari, bătute ușor
  • 90 g zahăr muscovado brun
  • 90 g zahăr muscovado alb
  • 200 ml smântână grasă

Topping: 

  • 100 ml smântână grasă, rece
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • ciocolată rasă pentru a presăra pe deasupra
Popular in statele din sudul Americii, acest tort este explicat pas cu pas de către celebrul bucătar, Gordon Ramsey.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE