Home » Deserturi & băuturi » Tort Mississippi
Deserturi & băuturi

Tort Mississippi

Tort Mississippi

Tortul Mississippi a apărut prin anii ’70 și este foarte popular în statele din sudul S.U.A. Se pare că nu există o rețetă standard pentru acest desert, ci numeroase variații, toate la fel de delicioase. Astăzi vă vom prezenta una dintre cele mai cunoscute rețete, cu care vă puteți surprinde familia și prietenii la o aniversare sau ocazie specială.

Iată cum se prepară un tort Mississippi:

Ingrediente (8 porții)

Pentru blat

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt, tăiat cubulețe
  • 60 g ciocolată neagră tocată

Pentru crema de ciocolată

  • 180 g ciocolată amăruie, tocată
  • 180 g unt nesărat, tăiat cubulețe
  • 4 ouă mari, bătute ușor
  • 90 g zahăr muscovado brun
  • 90 g zahăr muscovado alb
  • 200 ml smântână grasă

Pentru topping

  • 100 ml smântână grasă, rece
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • ciocolată rasă pentru a presăra pe deasupra

Încearcă și: Tort zebră cu cremă de banane 

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul introduceți biscuiții digestivi într-o pungă sigilată și sfărâmați-i bine cu un făcăleț.

Puneți-i apoi într-un bol mare.

Topiți untul și ciocolata într-un bol termorezistent, la bain-marie.

Amestecați până se înmoaie, apoi luați bolul de pe foc, turnați biscuiții sfărâmați și amestecați până se omogenizează bine.

Puneți acest amestec într-o formă de tort cu diametrul de 23 cm și fund detașabil.

Cu o spatulă, apăsați compoziția pe fundul și pe marginile formei, pentru a o nivela.

Lăsați blatul la rece pentru a se întări.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Pentru a prepara crema, topiți ciocolata și untul într-un bol la bain – marie, apoi puneți vasul deoparte și lăsași crema să se răcească.

În alt bol mare, bateți cu mixerul ouăle și cele două tipuri de zahăr muscovado până când se îngroașă și își dublează volumul.

Adăugați crema și amestecați, apoi adăugați ciocolata topită și untul.

Turnați amestecul peste blatul de biscuiți și dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Lăsați-l să se răcească bine înainte de a-l scoate din formă.

Pentru topping, bateți smântâna cu zahăr pudră după gust, până obțineți o frișcă groasă.

Turnați-o peste blatul răcit și presărați deasupra cicolată rasă.

Înainte de servire, tăiați tortul felii.

Poftă bună!

Ți-a plăcut rețeta de tort Mississippi? Încearcă și: Tort cu piersici și cremă de vanilie (rețetă video)

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.