1.Topeşte ciocolata ruptă bucăţele împreună cu laptele şi jumătate din cantitatea de zahăr şi amestecă. Lasă să se răcească apoi şi încorporează smântâna dulce.
2.Într-un castron, freacă spuma untul moale cu zahărul rămas. Treptat, încorporează ouăle amestecând bine după fiecare şi câte una-două linguri cu făină, pentru a împiedica să se taie crema.
3.Amestecă restul de făină cu praful de copt, cacaua cernută şi cafeaua solubilă. Adaugă ciocolata topită şi crema de unt şi amestecă uşor.
4.Toarnă compoziţia în două forme de tort unse cu puţin unt şi tapetate cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru 25-30 de minute fiecare. După ce au trecut testul scobitoarei, scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească.
5.Pentru glazură, topeşte ciocolata şi untul într-un vas pus la bain-marie. Dă deoparte şi când s-a răcit, încorporează smântâna dulce şi bate-le împreună până devine o compoziţie spumoasă.
6.Unge un blat cu o parte din crema de mai sus, acoperă cu al doilea blat şi ornează deasupra cu restul de glazură.
7.Truc : Poţi congela tortul pentru maximum două luni.
100 g ciocolată
150 ml lapte
350 g zahăr brun
140 ml smântână dulce
175 g unt
3 ouă
225 g făină
2 linguriţe cu praf de copt
2 linguriţe cu cacao
2 linguri cu cafea solubila
Pentru glazura
200 g ciocolată
50 g unt fără sare
150 ml smântână dulce
astazi am incercat sa fac acest tort si….cele 25-30 nu sunt suficiente pentru o coacere normala la 180 gr. trebuie undeva la 35-40 min.