1.Pune vișinele la scurs și păstrează vișinata. Macină migdalele, topește untul și separă ouăle. Bate albușurile cu zahărul și încorporează treptat gălbenușurile, făina cernută împreună cu cacaua și făina de migdale. La final, adaugă untul topit călduț.
2.Toarnă compoziția într-o formă unsă și tapetată cu făina sau hârtie de copt și coace 45 de minute. Lasă să se răcească în tavă, apoi taie blatul în trei foi.
3.Bate frișca spumă împreună cu întăritorul și zahărul vanilat. Împarte frișca în trei părți. În prima încorporează jumătate din gem, în a doua amestecă o parte din ciocolata rasă (ne trebuie și pentru decor) și a treia parte de frișcă las-o simplă.
4.Unge primul blat cu amestecul de frișcă și gem și pune vișinele scurse. Pune deasupra al doilea blat și stropește-l cu vișinată. Acoperă blatul cu amestecul de frișcă și ciocolată și pune deasupra al treilea blat și apasă ușor.
5.Ornează tortul cu ultima parte de frișcă, îmbracă marginile cu ciocolata rămasă și decorează cu vișinele/cireșele glasate. Dă tortul Pădurea Neagră la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l felia și servi invitaților.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru blat
20 g migdale
60 g unt
6 ouă
180 g zahăr tos
160 g făină
50 g cacao
Pentru umplutură
400 g vișine din vișinată
200 g ciocolată rasă
500 ml fișcă lichidă
2 pliculețe cu zahăr vanilat
1 pachet cu întăritor de frișcă
200 g gem de vișine
12 visine/cireșe glasate
Adaugă comentariu