Home » Deserturi & băuturi » Tort Pian
Deserturi & băuturi

Tort Pian

Blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 .
Rulada : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam uleiul, apa treptat, la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma mai mare ( d=32×39 ), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor .
Scoatem rulasa din hartia pergament, o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si o rulam in prosop . O lasam asa pana se raceste si apoi o putem folosi.
Crema blat : amestecam amidonul alimentar cu 50 ml lapte rece pana se dizolva . Intr-o craticioara punem restul de 450 ml lapte cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic si lasam sa dea primul clocot, apoi turnam in fir subtire amodonul dizolvat . Amestecam pana se ingroasa compozitia, apoi o lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam spumos, apoi il el adaugam treptat cate o lingura din crema de lapte racita complet. Omogenizam bine.
Crema rulada : topim untul cu ciocolata pe foc mic,amestecand mereu, fara sa dea in clocot ! Dam de pe foc si amestecam cu nucile macinate. Lasam crema sa se raceasca, apoi ungem rulada cu ea.
Dupa ce am uns rulada cu crema de nuci, taiem fasii de 4 cm . Prima fasie o rulam si o asezam peste crema cu care am uns un blat. Celelalte fasii de rulada le luam si le asezam in jurul primei fasii .
Glazura de ciocolata : topim pe foc mic ciocolata cu untul si apa si intindem peste tort dupa ce s-a racorit.
Eu am folosit aceasta glazura : 250 g ciocolata, 50 g unt, 200 ml smantana pentru frisca .
Am pus toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, pana s-au topit, apoi am dat deoparte oala si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.

Cu jumatate din glazura de ciocolata imbracam tortul, iar restul de glazura o mixam spuma si decoram torul .
Asamblare :1 foaie blat rotund- 1/3 crema blat-rulada cu crema-1/3 crema blat-1 foaie blat-glazura ciocolata. cu restul de crema imbracam marginile tortului.
Sursa mea : Amalia.

Blat :
5 oua
80 g zahar
50 g nuci macinate
24 g cacao
80 g faina
8 g praf de copt

Crema blat :
40 g amidon alimentar ( sau 50 g faina )
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
100 g unt moale

Rulada :
5 oua
100 g zahar
1 lgt ulei
2 lg apa calda
80 g faina
8 g praf de copt

Crema rulada :
150 g unt
100 g ciocolata amaruie
150 g nuci macinate

Glazura ciocolata :
100 g ciocolata amruie
20 g unt
1 lg apa

Numar de portii
12
Calorii
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.