Deserturi & băuturi

Tort sarlota

Text
Tort sarlota
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tort_sarlota_img_6192.jpg

Ingrediente

4 gălbenușuri
200 ml lapte
200 g zahăr
3 linguri rom
20 g gelatină
2 plicuri zahăr vanilat
1 lingură cacao
200 ml frișcă lichidă

Ingrediente – decor

200 ml frișcă lichidă
200 g piersici (sau orice fruct dorești)

Mod de preparare

Înmoi gelatina în 100 ml apă rece.
Freci gălbenușurile cu zahărul, torni laptele și le pui la fiert pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroașă crema. Stingi focul și încorporezi gelatina, romul și zahărul vanilat. Apoi repartizezi crema în 2 vase. Într-o parte de cremă adaugi cacao și omogenizezi. Răcești crema, introducând vasele în apă rece, apoi adaugi în fiecare cremă câte 1/2 din cantitatea de frișcă bătută. Într-o formă ușor umezită torni în straturi, alternativ, cele 2 creme. Dai tortul la rece pentru circa 2 ore, apoi îl răstorni pe un platou și îl decorezi cu frișca bătută și cu felii de fructe.
Poftă bună!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE